Els nostres segells ecològics

Per tal de garantir i donar fe de les bones pràctiques en producció ecològica, als nostres productes hi trobareu els següents distintius.

Certificació de producció agrària ecològica ES ECO 019 CT de la Unió Europea, el qual estableix i garanteix la normativa de producció, elaboració, etiquetatge i sistema de control dels nostres brots germinats. D’aquesta manera podem assegurar que els nostres productes són aliments no contaminats.

Distintiu del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Els tècnics d’aquest departament realitzen auditories periòdiques al llarg de tot el procés de producció, elaboració i envasat.

Certificat de conformitat del Consorci pel Control de la Producció Biològica (CCPB) que avala que la llavor que comprem a Itàlia és 100% ecològica.

Per què cultiu ecològic?

Per salut

Quan una llavor és estimulada amb aigua inicia el procés que la convertirà en una planta. Per tal de fer-ho possible transforma la seva composició, que s’enriqueix amb enzims, aminoàcids, vitamines i proteïnes.

Just en aquest moment, quan germina, es converteix en un aliment ple de vida que pot aportar grans beneficis a la nostra salut. Cal tenir en compte que la majoria de les propietats d’un vegetal es troben en una concentració molt més alta en el seu estat de brot o germinat.

D’aquesta manera, en trobarem alguns més indicats per augmentar l’aportació proteica, com en el cas de les lleguminoses, o d’altres que, com el bròquil, són especialment rics en calci i magnesi.

Les plantes en procés de germinació protegeixen les funcions metabòliques de l’organisme i tenen un gran poder regeneratiu i revitalitzant, únic per mantenir i recuperar la salut. Estimulen el sistema immunitari gràcies al seu potent poder antioxidant, alenteixen l’envelliment cel·lular i ajuden a pal·liar l’estrès, el cansament i les malalties degeneratives.

Els germinats i brots són aliments predigerits. El seu alt contingut en enzims regenera la flora intestinal, millora els processos digestius i l’assimilació dels nutrients.

A tot això cal afegir el baix contingut en greixos i la seva fàcil digestió.

Com a aliments vius que són, els germinats conserven les seves propietats nutricionals intactes. El fet que s’hagin obtingut i envasat de forma ecològica permet allargar-ne la vida i per tant les qualitats.

Llegir més

Per respecte al medi ambient

Les llavors són el nostre tresor més preuat. Només en fem servir de procedència ecològica, certificada segons els estàndards europeus. Les plantes d’on s’obtenen no han estat tractades amb pesticides, fertilitzants o altres fitosanitaris químics de síntesi.

La llavor tampoc es pot tractar pel seu emmagatzematge més enllà del que autoritza l’estricta legislació vigent.

Així, respectant la nostra matèria primera, és com també respectem el medi ambient, afavorint la conservació de sòls equilibrats.

Compromís amb la terra:
Envàs biodegradable

Des del seu naixement, Cultius Ecològics del Vallès ha estat una empresa compromesa amb el medi ambient. És per això que ens preocupa enormement reduir al mínim la nostra petjada sobre la terra. En aquest sentit hem optat per l’ús de plàstic ecològic en els nostres envasos.

envas

L’origen dels nostres envasos està a les plantes. El blat de moro i la patata, entre d’altres vegetals, transformen el diòxid de carboni i l’aigua en sucres. Ho fan a través de les fulles i les arrels amb l’impuls de l’energia solar.

Corn field,close up

El midó que s’obté d’aquests cultius és la matèria primera. Amb l’ajut de microorganismes, es sotmet a un procés de fermentació. El resultat és el granulat de plàstic ecològic, no contaminant, amb el que es fabriquen els nostres envasos.

Compost

Aquestes terrines són compostables, de manera que llençant-los al contenidor dels residus orgànics, s’acaben transformant en compost en un termini d’entre 8 i 12 setmanes. El compost es reincorpora al cicle com a fertilitzant de plantes.

Compromís de qualitat

CULTIUS ECOLÒGICS DEL VALLÈS és una empresa que ha abocat tota la seva experiència en els processos artesanals de cultiu, elaboració, preparació i distribució de brots germinats, distingint-los amb la marca pròpia, BROT D’0R.

Centrem els nostres esforços en la recerca permanent d’un alt nivell de satisfacció de tots els nostres clients, atenent els seus requeriments de qualitat del producte, seguretat alimentària i servei. Per tal de que així sigui, ens basem en la adequada formació del personal com a eina fonamental, així com en la millora continuada dels serveis i activitats desenvolupades per l’empresa.

Els nostres valors són:

  • Cuidar les persones, tant clients com treballadors i productors.
  • Cuidar i respectar el medi ambient, el nostre entorn.
  • Cuidar i respectar el producte.
  • Som socialment responsables, vetllant per l’ètica comercial i el compliment dels requeriments legals establerts.
  • Compromís amb la qualitat i la seguretat alimentària dels nostres productes.

Amb l’objectiu d’assegurar el compliment de la legislació vigent i la innocuïtat alimentària, portem a terme una sèrie d’estrictes controls d’higiene al llarg de tot el procés. Amb la mateixa finalitat apliquem rigorosos protocols de seguiment de la traçabilitat.

Tanmateix, l’empresa segueix un pla de control analític preliminar i d’autocontrol al procés de germinació pel control de microbis patògens associats a les llavors germinades. Aquestes inclouen les anàlisis per detectar Salmonella spp., Escherichia coli i Listeria monocytogenes.

L’empresa ha optat pel model de l’esquema d’ International Food Standard (IFS Food), d’acord amb un sistema de gestió de la seguretat alimentària basat en els principis del sistema APPCC i els seus prerequisits. D’aquesta manera s’assegura la salubritat dels aliments que passen per les instal·lacions i la satisfacció del client.

Aquesta certificació també permet incrementar la presència al mercat internacional.

Llegir més